Γιαπαιδιά & έφηβους

Πες μου και θα ξεχάσω. Δείξε μου και ίσως να θυμάμαι. Κάνε με να το βιώσω και θα το καταλάβω.
Κομφούκιος

 

Ψυχοθεραπεία Παιδιού & Εφήβου

Η ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να διαχειριστούν αποτελεσματικά δυσκολίες της καθημερινής ζωής, να αποφορτιστούν συναισθηματικά, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, να βελτιώσουν την εικόνα του εαυτού τους και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις καθώς και να ενδυναμωθούν ψυχοσυναισθηματικά. 

Μέσα από τις γνωσιακές-συμπεριφοριστικές τεχνικές και άλλα δημιουργικά μέσα όπως το συμβολικό παιχνίδι, η αφήγηση ιστοριών, τα εκπαιδευτικά βίντεο, τα παιχνίδια ρόλων και η έκφραση μέσω τέχνης, τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν να εκφράζουν και να επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους και να εξοικειώνονται σε πιο λειτουργικούς τρόπους ώστε να διαχειρίζονται όσα τους δυσκολεύουν. Όλα αυτά επιτυγχάνονται σε ένα ασφαλές πλαίσιo με τις συνεδρίες να γίνονται σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα μέσα στην εβδομάδα όπως έχει προσυμφωνηθεί με τους γονείς. 

Παράλληλα φυσικά με την πολύτιμη συνεργασία των γονέων οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν και οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια να αποκατασταθούν και να γίνουν και πάλι αρμονικές.

Το παιχνίδι των παιδιών δεν είναι απλά διασκεδαση, είναι γεμάτο νόημα και μηνύματα. Friedrich Froebel

Ψυχοεκπαιδευτικές Ομάδες Παιδιών & Εφήβων

  • Για παιδιά νηπιακής- προσχολικής ηλικίας 3-5,6 ετών
  • Για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας 6-8 ετών
  • Για παιδιά μέσης σχολικής ηλικίας 9- 11 ετών
  • Για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου (ομάδα εφήβων)

Οι Ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες βοηθούν τα παιδιά (προ)σχολικής ηλικίας και τους εφήβους να αποκτήσουν νέους πιο λειτουργικούς τρόπους σκέψης και δράσης με στόχο να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις καθημερινές τους δυσκολίες, ενώ παράλληλα δρουν προληπτικά, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τις απαραίτητες εκείνες δεξιότητες ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε μελλοντικές προκλήσεις. 

Η επαφή με συνομήλικους σε ένα δομημένο και ασφαλές πλαίσιο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην διαχείριση των θεμάτων που δυσκολεύουν τα παιδιά και τους εφήβους, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως ένα εργαστήριο βελτίωσης των κοινωνικών δεξιοτήτων. 

Μια ομάδα λειτουργεί ως μια μικρή κοινωνία, που παρέχει στα μέλη της ευκαιρίες για κατάλληλη έκφραση και τους επιτρέπει να μάθουν και να ασκήσουν νέους, κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους συμπεριφοράς. Στόχος της ομάδας είναι να διευκολύνει τα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους,  να επεξεργαστούν συναισθήματα και δυσκολίες μέσα από το παιχνίδι, την ελεύθερη έκφραση, τις δημιουργικές δραστηριότητες, τις τέχνες και τις βιωματικές ασκήσεις. 

Με πολύ σεβασμό στην μοναδική προσωπικότητα του κάθε μέλους της ομάδας, αποσκοπούμε να επιτύχουμε την διαμόρφωση μιας ικανοποιητικής εικόνας εαυτού, την ομαλή κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη, την εξοικείωση με τη συναισθηματική έκφραση, την αποδοχή του εαυτού και της διαφορετικότητας και φυσικά την δημιουργία, διατήρηση φιλικών δεσμών με συνομηλίκους.

Στείλε μου

Email

Κάλεσέ με

Τηλέφωνο