Γιαγονείς

Ενίσχυσε ένα γονιό, Και θα ενισχύσεις ένα παιδί.
Fred Rogers

 

Συμβουλευτική Γονέων

Η συμβουλευτική γονέων έχει στόχο να ενισχύσει τους γονείς στο «ταξίδι» της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους, να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν τις αιτίες που μπορεί να προκάλεσαν την αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού τους, τις δικές τους δυσκολίες και ανάγκες και στην συνέχεια να αναζητήσουν περισσότερο εποικοδομητικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τους. 

Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται σε γονείς παιδιών κάθε ηλικίας, καθώς ζητήματα ή ερωτήματα μπορεί να προκύψουν σε κάθε φάση ζωής της οικογένειας. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει ως προετοιμασία σε μελλοντικούςς γονείς, καθώς και προληπτικά σε περίπτωση κάποιας ανερχόμενης σημαντικής αλλαγής στη ζωή της οικογένειας, όπως μια μετακόμιση, ένα διαζύγιο, ένα νέο μέλος στη οικογένεια. 

Οι συναντήσεις με τους γονείς μπορεί να γίνουν είτε στα πλαίσια του θεραπευτικού προγράμματος του παιδιού τους είτε μεμονωμένα. Απώτερος σκοπός της συμβουλευτικής γονέων είναι η ενδυνάμωση των γονέων έτσι ώστε να στηρίξουν το παιδί τους στην διαδικασία της υγιούς ψυχοσυναισθηματικής του ανάπτυξης και κατά συνέπεια στη βελτίωση της συμπεριφοράς του.

Ομάδες Συζήτησης Γονέων

Οι ομάδες συζήτησης γονέων στοχεύουν στο να διευκολύνουν τους γονείς παιδιών (νηπιακής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας αντίστοιχα) να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στον συναρπαστικό γονεικό τους ρόλο, καθώς και να διαχειριστούν θέματα που προκύπτουν ανάλογα την αναπτυξιακή φάση που διανύει το παιδί τους. 

Μέσα από μία ευχάριστη ομαδική διαδικασία, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, σκέψεις και προβληματισμούς μαζί με άλλους γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες ή αναζητούν απαντήσεις σε παρεμφερή ερωτήματα. 

Πέρα από τις εισηγήσεις της συντονίστριας της ομάδας οι οποίες παρέχουν πληροφόρηση και διευκολύνουν τη συζήτηση και την διαδικασία, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες, και να εξασκηθούν σε βιωματικές τεχνικές (παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις επικοινωνίας και ανοιχτές συζητήσεις), κάνοντας την διαδικασία ακόμη πιο διαδραστική και ενδιαφέρουσα.

Στείλε μου

Email

Κάλεσέ με

Τηλέφωνο