Λίγα λόγια για εμένα

 

Είμαι η Πετράκη Μαριλένα και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στην γνωσιακή–συμπεριφοριστική θεραπεία και την βιοθυμική ψυχοθεραπεία (κλινική ύπνωση), ενώ έχω ειδικευθεί στις διατροφικές διαταραχές για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Παράλληλα, έχω παρακολουθήσει μια σειρά από εκπαιδεύσεις και σεμινάρια ψυχικής υγείας για όλη την οικογένεια με μια μεγαλύτερη εστίαση στα παιδιά και τους εφήβους.

  • ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων, ενηλίκων
  • διατροφικές διαταραχές
  • ψυχική υγεία για όλη την οικογένεια

Θα είναι χαρά μου να γνωριστούμε

 

Ονομάζομαι Πετράκη Μαριλένα και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Κατάγομαι από την όμορφη Κρήτη και πλέον μόνιμα ζω και δραστηριοποιούμε στο μέρος εκείνο που αποτέλεσε τη αφετηρία μου στο ταξίδι της ζωής, τα Μάλια. Οι ακαδημαϊκές μου σπουδές ξεκινούν το 2012 με την εισαγωγή μου στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια και ενώ με είχε τόσο συναρπάσει ο χώρος της ψυχολογίας είχα την διάθεση να πάρω διάφορα ερεθίσματα και να διευρύνω τις γνώσεις και τους ορίζοντές μου. Και αυτό έκανα. Παρακολούθησα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις και την προσωπική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα γνώρισα τον κόσμο της συστημικής θεραπείας μέσα από την συμμετοχή μου στο πρόγραμμα «Συστημική συμβουλευτική σχέσεων και θεραπεία ζεύγους» του Εργαστηρίου Συστημικής Σκέψης και Εκπαίδευσης. Ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο τη «Συμβουλευτική και το life coaching”

Έπειτα υπήρξα ενεργή εθελόντρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνης, ενώ ιδιαίτερος σταθμός στην ζωή μου υπήρξε η συμμετοχή μου στη Σχολή Πρώτων Βοηθειών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου και η πρακτική μου άσκηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αυτής. Την πρακτική μου άσκηση αργότερα πραγματοποίησα στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης (Θεραπευτικό πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης ενηλίκων)

Η ερευνητική διπλωματική μου εργασία με τίτλο «Σωματική δυσαρέσκεια και Διατροφικές Διαταραχές: ο Διαμεσολαβητικός Ρόλος της Ντροπής για το Σώμα» αποτέλεσε την αφορμή για την συνέχιση των σπουδών μου. Έτσι για εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς λόγους βρέθηκα στην Αθήνα. Τότε ξεκίνησα την ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική θεραπεία ενηλίκων και ύστερα παιδιών και εφήβων και στη βιοθυμική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Παράλληλα, έλαβα εκπαίδευση και πιστοποίηση στις διατροφικές διαταραχές (Μaster Practitioner in Eating Disorders & Obesity) από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών με δυνατότητα να εργάζομαι με παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Όσο ήμουν Αθήνα έλαβα επιπλέον εκπαίδευση στο γνωσιακό συμπεριφορικό δράμα, στο συντονισμό ομάδων εφήβων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, στην μέθοδο εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα του Thomas Gordon και στη Lego Based Therapy από το Autism Research Centre, του Πανεπιστημίου του Cambridge. Μάλιστα, πήρα πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία προσφέροντας της υπηρεσίες μου σε κέντρα ειδικών θεραπειών, σε γραφείο παιδοψυχιάτρου και σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Θεωρώντας υποχρέωση αλλά και ιδιαίτερη απόλαυση την δια βίου μάθηση συνεχίζω να παρακολουθώ προγράμματα επιμόρφωσης, σεμινάρια και συνέδρια και να ενημερώνομαι για τα νεότερα δεδομένα στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Με την φράση μου «το κάθε αστέρι λάμπει με τον δικό του μοναδικό τρόπο», έχω ως στόχο να δώσω έμφαση στην ‘λαμπερή διαφορετικότητα’ του κάθενός. Ένα από τα πράγματα που αγαπώ στο επάγγελμά μου είναι ότι έχω την ευκαιρία να συνδεθώ πραγματικά με έναν άνθρωπο, να μάθω πράγματα για αυτόν, να γνωρίσω τις αληθινές ανάγκες του, να τον βοηθήσω να γίνει η καλύτερη εκδοχή του, να εξελιχθώ και εγώ μαζί του, να πάρω λίγη από την λάμψη του και εκείνος από την δική μου.

Στείλε μου

Email

Κάλεσέ με

Τηλέφωνο

Δεν μπορείς να διδάξεις τίποτα στον άνθρωπο... Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις
 ν’ ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του.

Γαλιλαίος